Simona Lungu – Prejudecăți. O iubire interzisă- părere personală

prejudecati o iubire interzisa bg1

Prejudecăți. O iubire interzisă
Editura Bookzone

Autor Simona Lungu
Număr pagini- 288 pagini
Anul publicării 2020

Am ales să citesc această carte după ce am citit cele două volume scrise de aceeași autoare, „Întoarce-te la mine”, despre care am povestit într-o postare anterioară.

Este o carte ușoară, am terminat-o în doar câteva ore pentru că nu îmi mai venea să o las din mână. Nu o să dau foarte multe detalii pentru că nu îmi place să stric emoția altor cititori care acum o descoperă pentru întâia oară.

Așa cum spune și titlul, până și în iubire apar prejudecăți, atunci când o tânără româncă și un băiat de etnie rromă se îndrăgostesc. Pentru că trăim într-o lume în care suntem învățați să diferențiem oamenii pe baza rasei, etniei, religiei ș.a.m.d. În loc să fim toleranți unii cu ceilalți, să ne acceptăm și să ne iubim exact așa cum suntem. Și tocmai despre asta este cartea. Despre iubirea dintre doi oameni care învinge mentalitățile și prejudecățile celor din jur.

Oamenii pot fi răi mai ales atunci când este vorba despre fericirea altora și când apar situații pe care ei nu le înțeleg. Aruncă cu cuvinte fără să le gândească, cuvinte care într-un suflet fragil pot planta o sămânță de îndoială. Trebuie să fii cu adevărat puternic să nu te lași influențat de „gura lumii”, însă în orice caz, inimii nu îi poți porunci de cine să se îndrăgostească, așadar iubirea învinge orice prejudecată.

Această carte merită citită într-o zi de weekend liniștită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *