Întoarce-te la mine – Simona Lungu – părere personală

Întoarce-te la mine
Editura Bookzone

Autor Simona Lungu
Vol 1 – 352 pagini
Vol 2 – 272 pagini
Anul publicării 2019

„Întoarce-te la mine” în cele două volume în care este cuprinsă, pot spune că este una dintre cele mai captivante povești de dragoste pe care am citit-o.

Am ales să citesc aceste volume fiind pasionată de tot ceea ce înseamnă iubire în istorie, în timpul războiului, orice poveste care ar fi putut fi povestea străbunicilor mei, unde dragostea triumfa în fața unui război necruțător.

Aceasta este și povestea Anei și a lui Friedrich, care ajung să se îndrăgostească în timpul celui de-al doilea război mondial. O dragoste aproape interzisă nu numai din prisma barierei lingvistice, cât și a circumstanțelor în care aceștia se cunosc, Friedrich făcând parte din comandamentul nemților, în timp ce Ana rămasă orfană în timpul războiului, este nevoită să lucreze pentru a se putea întreține, astfel ajungând să fie dădaca copilului lui Friedrich.

Autoarea, Simona Lungu, surprinde impactul pe care războiul îl poate avea asupra sufletului și gândirii omenești, creând emoție, poate și frustrare în fața obstacolelor care stau în calea împlinirii iubirii dintre cele două personaje. Surprinde sacrificiul și puterea ce o poate avea un om atunci când știe că luptă pentru un scop, iar acel scop este revelat la finalul poveștii, când Ana si Friedrich sunt înconjurați de copii și nepoți, dovada iubirii lor nemuritoare.

One response to “Întoarce-te la mine – Simona Lungu – părere personală”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *