Librăria Cărturești la Târgu Mureș

Încă de când am trecut întâia oară pragul unei librării Cărturești în București, m-am întrebat oare când se va deschide și la Târgu Mureș.

Și iată că acea zi a venit, astăzi, 23 Februarie 2023. Momentul deschiderii a fost unul oportun, fiind vacanță, astfel elevii putând cu ușurință ajunge încă de la orele 12 pentru a putea studia in amănunt oferta noii librării deschise în incinta Shopping City Mall.

Deschiderea oficială a fost la ora 17, atunci când pasionații de lectură au fost întâmpinați cu un pahar de vin roșu si câteva cuvinte rostite de invitații speciali..

S-a amintit de importanța pe care o au librăriile în conexiunea cu cititorul într-o lume în care până și scrisul și cititul au trecut în mediul online. S-a amintit și de vremurile apuse în care librăriile erau aproape goale și găseai cu greu cărțile pe care ți-ai fi dorit să le citești, în comparație cu vremurile actuale în care ai acces la toate tipurile de cărți.

Librăria Cărturești nu numai că îți oferă acces la cărți scrise de autori români și străini, de la biografii până la ficțiune, dar îți oferă o largă varietate de cărți scrise și în limba engleză și maghiară pentru toate vârstele.

Roxana Cotruș, autoarea volumului de poezii Daddy issues/disecție, ne-a amintit că o librărie nu oferă doar informații, ci oferă și conexiuni umane și oferă o stare. Că o librărie este mai mult decât un simplu magazin, iar librarul este mai mult decât un vânzător.

Chiar la intrare te întâmpină cărțile la promoție, cu reducere 20%, unele dintre acestea având un preț chiar mai bun decât pe internet. Astfel am achiziționat cartea Iubește să fii iubită scrisă de Dominica Petrovai. Promit să scriu un articol după ce o voi citi.

De la orele 19 am fost încântați cu un concert al Cvartetului de coarde Tiberius – Cvartet de Stat al Filarmonicii din Târgu Mureș.

Recunosc că am mers cu gândul că voi găsi jeleuri Jelly Bean precum acelea pe care le-am luat din București, însă nu am găsit sau poate nu le-am căutat destul de bine fiind foarte multă lume în ziua deschiderii. Nu am plecat însă fără să cumpăr una dintre lumânările mele preferate de la Heart& Home cu aroma River Rock.

Așadar, dacă ajungeți prin Târgu Mureș, Shopping City Mall, neapărat urcați la etajul 1 și treceți pragul librăriei Cărturești. Merită! Chiar dacă intrați doar să simțiți mirosul de carte proaspătă sau al lumânărilor parfumate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *