Ne-am ales verighetele din Turcia!

Întotdeauna mi s-a spus că aurul turcesc e cel mai bun, că turcii sunt buni negociatori, că dacă ajung vreodată în Turcia neapărat să îmi cumpăr o bijuterie din aur. 

Noi am ales să ne achiziționăm verighetele din Turcia după ce în țară nu am reușit să ne punem de acord asupra unui model care să ne placă amândurora.

Inițial nu planificasem să cheltuim foarte mult în vacanță, însă în urma circumstanțelor și a faptului că agenția de turism practic ne-a obligat să vizităm și fabrica de aur din Antalya, am ajuns la Perge Jewels, cel mai mare magazin de bijuterii din Antalya.

Am rămas complet impresionați de ceea ce am văzut acolo. Perge Jewels este ca un labirint pe mai multe etaje, unde de jur împrejur îți fură ochii sclipirea bijuteriilor și a pietrelor prețioase din vitrine.

Pe tot parcursul vizitei am avut asistență în limba română, iar două doamne foarte drăguțe ne-au răspuns tuturor întrebărilor și ne-au ajutat să ne decidem să achiziționăm verighetele de acolo. Am ales până la urmă să mergem pe modelul clasic cu un mic diamant pe verigheta feminină. 

Diferența față de verighetele pe care le găsim în magazinele noastre este că nu conțin cupru, iar ca și cost sunt aproximativ la același preț ca în magazinele noastre existând chiar și posibilitatea de negociere. 

Am ezitat puțin în a le lua când ni s-a spus că ne vor fi livrate la hotel, însă într-un final am decis să semnăm actele și să le achităm integral pentru un discount de 20%.

Și pentru că tot eram neliniștită, seara la hotel am început să citesc recenziile de pe net despre Perge Jewels. Părerile erau împărțite și destul de mulți turiști își exprimau nemulțumirea că agențiile de turism îi obligau să viziteze magazinul aceasta fiind o practică comună pentru a primi un comision, însă ce m-a îngrijorat au fost cei care au scris că nu și-au mai primit la hotel bijuteriile cumpărate. 

Am început să plâng și cu atât am plâns mai mult cu cât, în ziua în care verighetele noastre trebuiau livrate, la ora stabilită nu a venit nimeni să ni le aducă. Am așteptat aproape două ore în fața hotelului fiind convinși că am fost trași în piept. Eram pregătiți să sunăm la poliție, însă eram conștienți că foarte mare lucru nu aveam să rezolvăm întrucât urma să plecăm acasă a doua zi. 

Am sunat la agenția de turism, agenta noastră a sunat la magazin, apoi ne-a informat că fiind o sărbătoare foarte importantă in Turcia, livratorii lucrează doar după ce apune soarele și să stăm liniștiți că vom primi pachetul. 

Spre fericirea noastră, așa a și fost, iar toată spaima și îngrijorarea noastră a trecut în momentul în care am deschis cutiuțele și am văzut strălucirea minunatelor noastre verighete

One response to “Ne-am ales verighetele din Turcia!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *