Care sunt impresiile mele în urma vacanței din Turcia?

Am ales perioada 03-10 Iulie pentru a pleca în concediu. Cu avionul am făcut în jur de o oră și patruzeci de minute după o întârziere de două ore la decolare. Imediat cum am coborât din avion, am simțit valul de căldură, în Turcia fiind undeva în jur de 38 de grade, temperatură care s-a menținut pe tot parcursul vacanței fără nicio zi de ploaie. 

După o oră cu microbusul de la aeroport, am ajuns la destinație. Hotelul era exact ca în poze, camera era foarte curată și aerisită, patul  destul de confortabil și, deși e hotel de 5 stele, aș putea spune că e mai mult ca unul de 4 stele de la noi. Dacă ar fi să caut defecte, tocul ușii de la baie era puțin desprins și o bucată de faianță era ușor ciobită. Dar tipul acesta de defecte nu afectează cu nimic sejurul. 

Mâncarea, all inclusive, era foarte diversificată, gustoasă și se găseau toate tipurile de carne, verdețuri, sosuri și legume. Nu lipseau niciodată fructele și prăjiturile, atât la micul dejun, la prânz și la cină, iar pentru cei care nu ajungeau la cină, exista și o cină târzie la miezul nopții. 

În fiecare seară, de la 20:30 la 21:00 aveau program de dans pentru copii, iar de la ora 21, animatorii hotelului pregăteau un spectacol, dans, comedie, ori interacțiune cu publicul, care dura până la ora 22:00. Cu greu găseai un loc liber dacă ajungeai puțin mai târziu. 

Fiecare hotel din stațiune avea o plajă proprie, amenajată cu șezlonguri, unde puteai sta pe baza brățării hotelului. Plaja era foarte aproape de hotel, la nici cinci minute de mers pe jos, iar șezlong liber se găsea aproape întotdeauna. Singurul dezavantaj al plajei era faptul că era formată doar din pietriș, inclusiv în apă și neapărat era nevoie de papuci adecvați cu talpă de cauciuc.

aquarium antalya

Pe la mijlocul concediului am decis să contractăm o excursie la Aquarium în Antalya prin agenția de turism. Astfel de excursii se pot lua și prin agențiile locale, însă agenții pot deveni destul de insistenți, lucru care poate fi neplăcut pentru cei care nu sunt obișnuiți cu astfel de abordări. Mai toate agențiile au o politică de a te plimba înainte pe la fabrica de bijuterii, apoi la fabrica de piele și în final te duc în excursia pe care ai plătit-o de fapt. O să povestesc într-un alt articol cum am ajuns în această excursie să ne achiziționăm verighetele din Antalya și cum am plâns o zi întreagă. 

Per ansamblu a fost o vacanță frumoasă, liniștită, ne-am simțit bine și recomand cu căldură atât zona cât și hotelul. Noi ne vom întoarce cu siguranță în Turcia și cu altă ocazie și vom bifa și alte locuri demne de vizitat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *